OVO JE NAJZDRAVIJA KAŠA KOJA TOPI KILOGRAME I NIJE OVSENA: Odlična je za anemiju i snižava holesterol
Kaša, Foto: Printscreen YouTube/Andjina zdrava Kuhinja

sjajno

OVO JE NAJZDRAVIJA KAŠA KOJA TOPI KILOGRAME I NIJE OVSENA: Odlična je za anemiju i snižava holesterol

Najzdravija kaša od heljde idealan je izbor za doručak, a ima mnoštvo benefita na organizam

Objavljeno:

Zrelo doba je najbolje vreme da preispitate svoj odnos prema većini žitarica, jer je količina vitamina i važnih mikroelemenata u njima jednostavno van skale.

Neke žitarice pomažu ne samo u održavanju optimalne težine, već služe i kao odličan izvor zdravlja. Uz pomoć jedne takve ploče ujutru, na primer, možete bez napora da snizite nivo holesterola u krvi, a samim tim i izbegnete opasne srčane bolesti.

Ovsena kaša
foto: printscreen/youtube/Fit Recepti

Žitarice sa niskim glikemijskim indeksom najviše pomažu u održavanju zdravlja glavnog organa i krvnih sudova. Ali najvažnija stvar na ovoj listi ukusnih "iscelitelja" je heljda. Ova kaša je bogata biljnim proteinima i sadrži 18 aminokiselina, među kojima je najveća koncentracija lizina, triptofana, valina, glicina i arginina.

Zahvaljujući ovom sastavu, žitarice pomažu u borbi protiv anemije i gojaznosti, uklanjaju otpad i toksine iz organizma, i što je najvažnije, značajno smanjuju nivo holesterola i sprečavaju stvaranje aterosklerotskih plakova. Međutim, nije dovoljno redovno jesti heljdu, važno je i da je pravilno pripremite. Ne dozvolite da žitarica previše ključa, inače će izgubiti sve svoje vredne kvalitete i pretvoriti se u čisti ugljeni hidrat, što će izazvati oštre skokove šećera u krvi.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stil/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.